Ben jij een Movement nomad?

Wat is de reden dat deze trainingsvorm op zoveel verschillende locaties uitgevoerd worden maar niet op één vaste plek?

Grote onderdelen bij movement training zijn zowel plezier als creativiteit, dit wordt gestimuleerd op het moment dat we op verschillende plekken trainen en evt. met verschillende mensen, zowel binnen maar zeker ook buiten. Het plezier gaat hiermee omhoog omdat je elke keer in een andere omgeving bent en lekker veel buiten bent. Een fancy woord hiervoor zou kunnen zijn: Nomad sporter / Nomad training.

Wat gebeurd er als je op een andere/nieuwe plek traint?

Andere sportscholen geven je weer even nieuwe routines, oefeningen, vibe/ energie, een ander (calisthenics) parkje geeft je door andere obstakels/opstellingen nieuwe inzichten voor je creativiteit in training en andere ondergrond (denk aan het strand of bos) geven je nieuwe uitdagingen door de ongelijke steun.

Begrijp me niet verkeerd, ik heb niks tegen een vaste locatie zoals sportscholen, verre van zelfs. De reden dat er bij Mr Motion tóch voor is gekozen om mensen volledig vrij te laten in het kiezen van een plek en tijd is dus vooral voor de creativiteit, plezier en het inpassen in jouw leefstijl doordat je kennis opdoet in het movement traject en niet zozeer alleen maar volgt wat er gedaan moet worden maar dus echt leert hoe iets moet en waarom.
Die vrijheid wordt ons steeds waardevoller en daarnaast word het buiten zijn steeds sporadischer. Mede om die reden is het belangrijk om kennis te geven zodat iedereen lekker aan de slag kan en kan genieten van meer bewegingsvrijheid op een tijd dat het uitkomt en een plaats/verschillende plekken die plezier, evt. buitenlucht en creativiteit geven.

Wat is het doel van deze manier van trainen?

Als iedereen meer bewegingsvrijheid ervaart en daardoor meer plezier in bewegen heeft en dus méér beweegt en traint, niet omdat het moet maar omdat je het wilt, dan zullen we minder stress en moeten ervaren. We gaan namelijk meer gezelligheid creëren omdat we meer bewegen op verschillende locaties waar je elkaar leert kennen en hetzelfde doel hebt. Iedereen heeft zijn/haar eigen kwaliteiten en stijlen waardoor je altijd van elkaar kan leren.

Waar start ik met Movement Training?

Start met de onderdelen die altijd en overal tussen door kunnen gedurende de dag, hierdoor gaat je totale beweging en smering van je gehele dag flink omhoog en word het lichaam weer even gevraagd méér ruimte te geven om te kunnen bewegen.
De beste onderdelen daarvoor zijn:

De Squathold

Hangen

Spinal Waves

Hierover vind je nog veel meer artikelen op de Blog pagina en kan je na het lezen dus direct invoegen in je dagelijks leven op elke denkbare plek en tijd, om je klaar te maken voor meer beweging op die locaties en tijden dat het jouw uitkomt.
Ga je hiermee aan de slag en wil je verder? Meer oefeningen, kennis en bewegingsvrijheid? Check de volgende Movement Workshop of start met het Movement Traject.

Recent posts

Wat is locomotion en wat kan je ermee?

Lees meer >

Waarom jij bewegingsvrijheid in je leven wilt.

Lees meer >

Doe dit om soepel door het leven te gaan

Lees meer >