Wat is Movement training?

Wat is dat nou precies en hoe werkt het?
Laten we bij het begin beginnen, het hoofddoel bij Movement training is bewegingsvrijheid creëren!

We kunnen natuurlijk zeggen: alles wat beweging bevat valt onder movement training en dat is in een zekere zin ook waar. Toch is er wel degelijk een frame waar je mee wilt werken voor richting, houvast en progressies.
Wat we willen is: bewegingsvrijheid creëren welke bruikbaar is in het dagelijks leven en de kwaliteit van bewegen bevorderd!
Door verschillende methodes en combinaties ga je op een algemeen vlak vooruit waarna je door progressies weer een nieuwe uitdaging kan opzoeken zodat je constant plezier houd en nieuwe bewegingen/combinaties/transities leert.
Met een bepaalde hoeveelheid bewegingsvrijheid, stabiliteit en kracht in vooral de heup, ruggengraat en schouders kunnen we specifiekere skills/vaardigheden gaan opzoeken om de leercurve te vergroten.
Dit kunnen skills zijn die meer met stabiliteit te maken hebben of juist ritme en reactie vermogen maar je zal merken dat alles met elkaar te maken heeft.

Precies omdat alles met elkaar te maken heeft is de reden dat je een korte tijd specifieker bezig bent met één onderdeel maar vervolgens doorgaat naar het volgende (van handstand naar jongleren naar boks ritmes naar meditatie etc.). Je trainingen blijven dan leuk, je word beter (lees: soepeler/sterker/sneller/efficiënter) op verschillende vlakken en door mentale/fysieke restricties leer je veel over je eigen lichaam waar je vervolgens mee aan de slag kan om de restrictie op te heffen. Hierdoor ontstaan er nieuwe linkjes in het brein tussen neuronen waardoor je creatiever, efficiënter word en een nog betere connectie met je lichaam krijgt.

Omdat je op al die vlakken (mobiliteit, stabiliteit, kracht, snelheid en herstel) bezig blijft en verbeterd, zal je merken dat je het in het dagelijks leven goed kan gebruiken. Denk aan: het zoutpotje dat uit het kastje valt wanneer je deze opent of wanneer je een apparaat wilt installeren en de kabels achter het kastje wilt krijgen door je er zelf tussendoor te wurmen óf de gekke beweging die je maakt wanneer je iemand wilt passeren met een bal tijdens het voetballen/basketballen/rugby’en.

Om bovenstaande redenen heb je bij Mr. Motion de keuze in bijvoorbeeld het Movement Traject waar in 5 levels mobiliteit, stabiliteit, kracht, snelheid/reactie en rust/herstel getraind en aangeleerd worden.
De training kan je indelen in jouw (drukke) dagelijks leven en leren je over deze 5 onderwerpen, ook de (meer dan 70!) oefeningen met elk (3 of meer) progressies en daar weer de 100+ combinaties en transities van, worden aangevuld met maandelijkse workshops vol kennis, lol en activiteit en dat alles bij elkaar zorgt voor heel veel creativiteit en plezier!

Het mooiste geschenk is als je véél plezier hebt in het constant leren van nieuwe bewegingen en mogelijkheden met resultaat in meer bewegingsvrijheid en kwaliteit in beweging.
In andere woorden:

M eer
O riginele
V Erschillende
E xcersises
M et
E indeloze
N ieuwe
T ransities

Punt!

Geniet, beweeg, ontdek en ga van moeten naar willen!

Recent posts

Wat is locomotion en wat kan je ermee?

Wekelijks een ander onderwerp met uitleg, weetjes, oefeningen en veel plezier dus beweeg je muis richting deze blog en lees het hele verhaal van deze week!

Lees meer >

Waarom jij bewegingsvrijheid in je leven wilt.

Wekelijks een ander onderwerp met uitleg, weetjes, oefeningen en veel plezier dus beweeg je muis richting deze blog en lees het hele verhaal van deze week!

Lees meer >

Doe dit om soepel door het leven te gaan

Wekelijks een ander onderwerp met uitleg, weetjes, oefeningen en veel plezier dus beweeg je muis richting deze blog en lees het hele verhaal van deze week!

Lees meer >