Movement vs Fitness

Wat is nou het verschil naast het naampje tussen naar de sportschool gaan en je workout doen, en Mr. Motion movement training?
Bij Fitness ligt er veelal een eentonig process naar een doel wat graag behaald word zoals: afvallen, sterker worden of een fitness of powerlift wedstrijd bijvoorbeeld. Soms vinden we het process leuk en leerzaam en soms komt het je neus uit misschien.
Bij Movement training wil je het potentieel van jouw lichaam qua beweging Ontdekken.

Wat is er nu mogelijk? Oefen hier is een tijdje mee en het is “normaal”. Dan zullen er weer nieuwe mogelijkheden ontstaan waardoor de oefeningen constant veranderen i.p.v. het gewicht. Het mooie is dat als de mogelijkheden uitbreiden, de kracht en mobiliteit dat ook doet! In het kort betekend dat dat je met veel plezier constant nieuwe mogelijkheden van het bewegen van jouw lichaam ontdekt!

Vaak doen we onze standaard workout in de sportschool of vereniging. We ontmoeten er mensen en kunnen eventueel samen trainen, heel goed! Maar toch moet je er altijd maar weer heen is soms een ding, terwijl het de andere keer een leuk uitje is.
Daarentegen doen we Movement training overal waar we willen, we zijn dus compleet onafhankelijk. Dat betekend dat je de ene keer nogsteeds lekker naar de gym rijd, terwijl je de volgende keer alleen of met iemand samen afspreekt in een parkje of op het strand om van het mooie weer te genieten en lekker te bewegen. Dat geeft een hoop vrijheid en zon uren! Ook juist als de dag even anders loopt als verwacht kunnen we thuis toch een training doen omdat het niet uit maakt waar en wanneer we trainen. Onafhankelijkheid en rust!

Movement training is een fancy naam maar is eigenlijk niks nieuws natuurlijk. Het is een gouden combinatie tussen de kennis vanuit yoga, krachttraining, kungfu, capoeira, osteopathie, chiropractie, traditionele chinese geneeskunde, animal flow, hormoon balans voeding en nog veel meer.
We zoeken vooral naar de balans(haha dubbelzinnig want we zoeken tijdens een oefening ook naar balans) tussen mobiliteit en kracht in zo volledig mogelijke bewegingen.
Die volledige oefeningen komen vaak overeen met ons dagelijks leven of de sport die we beoefenen. Zet maar is een potje tennis op pauze, maken ze een keurige rechte lunge of is het een ingewikkelde, uitgerekte en gekruiste lunge? Vaker dat tweede, dus laten we daarop voorbereid zijn en blessures voorkomen door juist vaker in die posities langs te gaan in een meer gecontroleerde oefening. Zo herkend het lichaam de uiteindes en zal het lichaam niet schrikken en alles afscheuren als je tijdens je potje voetbal in die posities komt.

Verder komen er überhaupt al veel stoffen vrij en razen de hormonen door het lichaam na een goede workout maar als je het dan ook nog heel erg naar je zin hebt zal dit alleen maar hoger uitvallen. Om die reden is movement training in mijn ogen letterlijk en figuurlijk nog leuker. Het is altijd leuk en uitdagend en de puzzels waar je af en toe mentaal en fysiek mee bezig bent als je iets nieuws probeert geven altijd weer een lach op je gezicht!

Als laatst wil ik even zeggen dat ik absoluut niks heb tegen een standaard workout. Zolang jij doet wat jij wilt en leuk vind, gaat het allemaal goed! Zo niet? Beweeg dan is richting het Mr. Motion Movement coaching traject voor een nieuwe aanpak en kijk op trainen en bewegen! Het kan naast je huidige training, in plaats van je huidige training, op de zelfde of andere plekken. Kortom, heb plezier, beweeg veel en leef je leven kwalitatief!

Recent posts

Wat is locomotion en wat kan je ermee?

Lees meer >

Waarom jij bewegingsvrijheid in je leven wilt.

Lees meer >

Doe dit om soepel door het leven te gaan

Lees meer >