Gebruik deze oefening voor een uitgeslapen en los gevoel in je lichaam.

De oefening waar we het nu over gaan hebben is een echte kickstarter voor je dag, bijvoorbeeld direct na het opstaan. Na 30sec-2minuten voel je je weer helemaal uitgeslapen, fris en fruitig. Dit kan onder de douche of tijdens het wachten op je koffie of thee.

Bij deze oefening “spinal waves” zorgen we voor beweging in de ruggengraat waardoor de vloeistof weer soepel tussen de wervels loopt en de doorbloeding langs de ruggengraat extra op gang komt. Het zenuwstelsel heeft een grote taak in het controleren en uitzenden/uitvoeren van taken waardoor daarna het lichaam soepel, wakker en helemaal klaar voor de dag is.

Het mooie hieraan is dat het een low impact oefening is en dus altijd en overal tussendoor kan voor wat extra beweging en weer een fris en soepel lichaam. Als we dit vaker toepassen komt er steeds meer mogelijkheid voor uiteindes in het bewegen van de ruggengraat en ontstaan er minder blessures en pijnklachten. Dit doordat het lichaam een steeds groter bereik van herkenning heeft en alle punten in de beweging bekend zijn en gecontroleerd/gestabiliseerd kunnen worden (kort gezegd veilig ondersteund en herkend kunnen worden).  
 
De start van de oefening is belangrijk en ik zou aanraden om de oefening in het begin vaak/altijd bij een muur te doen om een standaard afstand te hebben. Begin een klein stukje van de muur af (ongeveer een teen lengte) en beweeg je neus richting de muur totdat je de muur aanraakt of bijna aanraakt. Vervolgens kijk je om hoog en word je kin het contact punt met de muur. Door naar keel en borst. Buik, navel en heup. Belangrijk is dat voordat de heup het contact verliest, er weer contact gemaakt word met het voorhoofd/neus en dan beginnen we weer opnieuw.

Je raakt de muur aan in deze volgorde:

Neus/kin

Borst

Buik

Heup/bovenbeen

Neus… enz. in een golvende beweging.

Controle is key dus voer de oefening langzaam en gecontroleerd uit. Doe dit minimaal voor 30seconde/3-4waves en voel wat dat al met je doet en breid uit tot meerdere minuten als gewenst. Dit kan meerdere keren op een dag en elke dag van de week.
Letterlijk en figuurlijk soepel in je vel zitten!
Nieuwsgierig geworden wat er verder nog te ontdekken valt? RuggengRAA(T/D)-PLEEG Mr. Motion en het coaching traject.

Recent posts

Wat is locomotion en wat kan je ermee?

Lees meer >

Waarom jij bewegingsvrijheid in je leven wilt.

Lees meer >

Doe dit om soepel door het leven te gaan

Lees meer >