Movement vs Fitness

Wat is nou het verschil naast het naampje tussen naar de sportschool gaan en je workout doen, en Mr. Motion movement training?
Bij Fitness ligt er veelal een eentonig process naar een doel wat graag behaald word zoals: afvallen, sterker worden of een fitness of powerlift wedstrijd bijvoorbeeld. Soms vinden we het process leuk en leerzaam en soms komt het je neus uit misschien.
Bij Movement training wil je het potentieel van jouw lichaam qua beweging Ontdekken.

Wat is er nu mogelijk? Oefen hier is een tijdje mee en het is “normaal”. Dan zullen er weer nieuwe mogelijkheden ontstaan waardoor de oefeningen constant veranderen i.p.v. het gewicht. Het mooie is dat als de mogelijkheden uitbreiden, de kracht en mobiliteit dat ook doet! In het kort betekend dat dat je met veel plezier constant nieuwe mogelijkheden van het bewegen van jouw lichaam ontdekt!

Vaak doen we onze standaard workout in de sportschool of vereniging. We ontmoeten er mensen en kunnen eventueel samen trainen, heel goed! Maar toch moet je er altijd maar weer heen is soms een ding, terwijl het de andere keer een leuk uitje is.
Daarentegen doen we Movement training overal waar we willen, we zijn dus compleet onafhankelijk. Dat betekend dat je de ene keer nogsteeds lekker naar de gym rijd, terwijl je de volgende keer alleen of met iemand samen afspreekt in een parkje of op het strand om van het mooie weer te genieten en lekker te bewegen. Dat geeft een hoop vrijheid en zon uren! Ook juist als de dag even anders loopt als verwacht kunnen we thuis toch een training doen omdat het niet uit maakt waar en wanneer we trainen. Onafhankelijkheid en rust!

Movement training is een fancy naam maar is eigenlijk niks nieuws natuurlijk. Het is een gouden combinatie tussen de kennis vanuit yoga, krachttraining, kungfu, capoeira, osteopathie, chiropractie, traditionele chinese geneeskunde, animal flow, hormoon balans voeding en nog veel meer.
We zoeken vooral naar de balans(haha dubbelzinnig want we zoeken tijdens een oefening ook naar balans) tussen mobiliteit en kracht in zo volledig mogelijke bewegingen.
 Die volledige oefeningen komen vaak overeen met ons dagelijks leven of de sport die we beoefenen. Zet maar is een potje tennis op pauze, maken ze een keurige rechte lunge of is het een ingewikkelde, uitgerekte en gekruiste lunge? Vaker dat tweede, dus laten we daarop voorbereid zijn en blessures voorkomen door juist vaker in die posities langs te gaan in een meer gecontroleerde oefening. Zo herkend het lichaam de uiteindes en zal het lichaam niet schrikken en alles afscheuren als je tijdens je potje voetbal in die posities komt.

Verder komen er überhaupt al veel stoffen vrij en razen de hormonen door het lichaam na een goede workout maar als je het dan ook nog heel erg naar je zin hebt zal dit alleen maar hoger uitvallen. Om die reden is movement training in mijn ogen letterlijk en figuurlijk nog leuker. Het is altijd leuk en uitdagend en de puzzels waar je af en toe mentaal en fysiek mee bezig bent als je iets nieuws probeert geven altijd weer een lach op je gezicht!

Als laatst wil ik even zeggen dat ik absoluut niks heb tegen een standaard workout. Zolang jij doet wat jij wilt en leuk vind, gaat het allemaal goed! Zo niet? Beweeg dan is richting het Mr. Motion Movement coaching traject voor een nieuwe aanpak en kijk op trainen en bewegen! Het kan naast je huidige training, in plaats van je huidige training, op de zelfde of andere plekken. Kortom, heb plezier, beweeg veel en leef je leven kwalitatief!

Onze socials

Bekijk ook deze artikels:

Zet voeding jouw in beweging (Deel 2)

Voeding is meer dan alleen eten, het is de brandstof voor je lichaam en bepaalt hoe je functioneert, beweegt en je voelt. Een effectief eetpatroon is duurzaam en past bij je dagelijkse leven en beweging. Het draait niet om strikte diëten, maar om een gebalanceerde, flexibele aanpak die jouw doelen ondersteunt, bijvoorbeeld:

– Intensieve trainingen vragen om voldoende kwalitatieve voeding.
– Herstelgerichte bewegingen vereisen rust en evenwichtige voeding.
– Gewichtsverlies kan ondersteund worden door een combinatie van beweging, voldoende slaap en voldoende kwaliteit maar minder kwantiteit voeding

Lees meer

Zet voeding jou in beweging? (Deel 1)

Welke voeding past bij jou?

Voeding is de brandstof voor je lichaam en heeft invloed op je energie, prestaties en gezondheid. Het kiezen van de juiste voeding hangt af van je doelen en levensstijl.

Belangrijke factoren bij voeding:
Calorieën en balans: Afvallen of aankomen draait om calorie-inname vs. verbruik, maar ook om de kwaliteit van voeding, macro- en micronutriënten, slaap en beweging.
Voedingskeuzes: Richt je op gezondheid, energie, prestaties en flexibiliteit.
Verschillende voedingspatronen:
Vegetarisch: Rijk aan vezels en micronutriënten, maar let op voldoende eiwitten en B12.
Carnivore: Veel eiwitten en vetten, maar weinig vezels en variatie.
IIFYM (If It Fits Your Macros): Flexibel en effectief, maar kwaliteit van voeding blijft belangrijk.
Wat past bij jou?
Er is geen perfect dieet. Kies een voedingsstijl die past bij jouw doelen en levensstijl, combineer waar nodig en luister naar je lichaam. Het belangrijkste is een duurzame aanpak die werkt voor jou!

Wil je meer begeleiding? Overweeg 1-1 coaching voor voeding, beweging en mindset.

Lees meer

Wervel voor wervel meer bewegingsvrijheid in de wervelkolom

Je wervelkolom speelt een cruciale rol in al je bewegingen, maar wordt vaak beperkt door een zittende levensstijl en verkeerde bewegingspatronen. Dit kan leiden tot stijfheid, pijn en blessures, wat zowel sportprestaties als dagelijkse activiteiten beïnvloedt.

Veelvoorkomende klachten, zoals rugpijn bij hardlopers, spanning bij gewichtheffers of instabiliteit bij yogi’s, ontstaan door een gebrek aan mobiliteit, stabiliteit of belastbaarheid van de wervelkolom. Ook langdurig zitten of een voorovergebogen houding bij schermgebruik kan ademhaling en houding negatief beïnvloeden.

Door bewust te werken aan de mobiliteit, stabiliteit en kracht van je wervelkolom kun je klachten voorkomen en je bewegingsvrijheid vergroten. Het Fine Spine Programma biedt gerichte oefeningen om je rug gezonder en soepeler te maken.

Lees meer