Doe dit om soepel door het leven te gaan

Je wilt al die leuke movement onderdelen onderzoeken, je andere hobby’s kunnen blijven doen, evt. Met je gezien voetballen, rennen en stoeien maar bovenal dus beweeglijk, soepel en krachtig door het leven blijven gaan zonder pijn en/of beperking.

Hiervoor hebben we meer bewegingsvrijheid nodig en dit regelmatig blijven opzoeken om pijntjes, stijfheid en/of blessures te voorkomen.
We smeren gewrichten en maken het lichaam “wakker” aan het begin van de dag of juist rustig en soepel aan het einde van de dag.
Dit kan je met een aantal losse oefeningen doen maar we maken het leuker en vloeiender als we door een serie van bewegingen heen vloeien. Die transities van de ene oefening naar de ander is namelijk al weer een taak op zichzelf en dit zal je extra controle en bewegingsvrijheid geven. (Onderaan in de video wat voorbeeld lagen om uit te proberen en te onderzoeken.)

Eenmaal in je systeem merk je dat het een fijne gewoonte is die 1 of meerdere keren per dag terug komt en je helpt om de beweeglijkheid in je lichaam weer even op te frissen.
Het mooie is dat zo’n flow wat hierboven beschreven staat en beneden gepresenteerd word jouw lichaam klaar maakt voor het starten/hervatten/eindige van je dag maar ook voor een potje tennis, boksen en alle andere sporten.
Om die reden kom je onder andere dit soort oefeningen, combinaties en variaties in het movement traject en in de movement workshops tegen.

Lichaamsfuncties worden aangeleerd, sterker gemaakt, verbeterd, stabieler en soepeler waardoor blessures en pijntjes tijdens deze en alle andere activiteiten verdwijnen en bewegen makkelijk en leuk word/blijft.
Pauzeer een random sport op tv en je ziet “foute” bewegingen die we nooit trainen. We trainen alleen de “perfecte” rechte deadlifts en squats, maaar… Wat nou als de enige “foute” beweging GEEN beweging is? We onderzoeken alle bewegingen die bruikbaar zijn en voor komen in jouw dagelijks leven en trainen dit in gecontroleerde omgeving. Hierdoor word dit herkent en beschermd tijdens onverwachte momenten in ons dagelijks leven.

Voor bovenstaande onderzoeken moeten we ons lichaam heel goed leren kennen (als je denkt dat je je lichaam al goed kent dan nóg beter). Een diepere connectie zal keer op keer ervaren worden hoe dieper we ons onder dompelen in de wereld van Movement. Naar binnen keren, reageren, anticiperen, versterken, versnellen, absorberen, focussen, ontwikkelen, rust pakken en leren wat écht bewegen in gang zet. Hierin zoeken we dus echt de balans op en je zal merken dat overal een mentaal, spiritueel, emotioneel en fysiek aspect bij komt kijken. Het gaat om ECHTE controle en connectie met ons lichaam. Begrijpen waarom we bewegen hoe we bewegen en waarom we iets wel of niet kunnen maar ook hoe we ons voelen en wat we eten, ervaren en willen en waarom.

Dit alles bij elkaar is inderdaad een heel pakket maar deze dagelijkse movement supplementen geven je een klein puzzelstukje wat van groot belang is. Op het begin zie je de link misschien nog niet meteen maar alles heeft effect op alles. Uiteindelijk is het puzzelstukje linksonder net zo belangrijk als rechtsboven.
Ontdek dit onderdeel en bouw het langzaam uit met Het Movement Traject of met de Workshops.
Wil je graag 1 op 1 werken in dit avontuur? Neem dan gerust contact op.

Ga voor 1-3rondjes van 1-2minuten lekker bewegen in één van de lagen.

Recent posts

Wat is locomotion en wat kan je ermee?

Lees meer >

Waarom jij bewegingsvrijheid in je leven wilt.

Lees meer >

Doe dit om soepel door het leven te gaan

Lees meer >