Movement intensive Barcelona

Om constant te blijven leren reis ik dit keer af naar de bergen van Barcelona voor een movement camp/intensive.
Donderdag 6 april start de dag om 6uur met wat spinal waves, squatholdroutine en natuurlijk ontbijt.
Voor wie mij kent, weet dat reizen, verre van mijn tweede naam is dus ik probeer alles ruim op tijd te plannen. Gelukkig brengt m’n zus me naar het vliegveld want de treinen rijden nauwelijks/niet.
Op het vliegveld nog een squathold routine tijdens het wachten en we gaan!


Eenmaal in Barcelona presteer ik het tóch om met een omweg (ook al ben ik er al acht keer geweest) nog maar net op tijd bij de afgesproken trein aan te komen. Is mijn reisvloek dan toch op geheven?
In de trein maken kennis met wat andere deelnemers van over de hele wereld terwijl we letterlijk hangen in de trein.

Iets meer dan een uur later komen we aan op een mooie boerderij tussen de wijnvelden in de bergen van Barcelona en starten we direct met een les. Het gaat over de techniek van het menselijk lichaam op basis van omgeving, gewoontes, invloed van taal en het vocabulaire wat hier schepping en veranderingen geeft.
Na twee uur luisteren opent de discussie in delen kennis en ervaringen voor nog eens twee uur. Dit alles is staand of ineens squathold uiteraard niemand mag zitten.


We sluiten de dag om 22:00 uur af met een diner wat bestaat uit verse bouillon, varkensworst, stamppot met rundvlees ui en witlof. Het toetje is een sapje van bessen, pure chocola en daarnaast wat fruit. Om half één zijn we uitgegeten uitgepraat en uitgelachen en gaan we slapen. Dag één zit erop.

De volgende dag begint om 7:30 uur met ontbijt van verse eieren, Parmezaanse kaas en roggebrood met avocado en tomaat. We starten de dag met een uur luisteren naar lezing waarna we om 9:00 uur non-stop stapsgewijs meer bewustzijn creëren in ons lichaam. We focussen op segmenten van het lichaam en integreren het in vloeiende bewegingen van het hele lichaam.

Het blijkt ineens 13:30 uur te zijn en voor iedereen liggen er lamspoten, bouillon van rund, boerenkool salade met feta en granaatappel pitjes, bloemkool en jasmijn rijst klaar als lunch.
Als toetje is er nog gezonde tiramisu en na dit maal en een siësta kunnen we verder met hoge en lage technieken voor de benen.
We focussen op support, bewustzijn en vloeiende bewegingen maar ook biomechanica van gewrichten in specifieke sporten.
Het belangrijkste wat centraal stond was het letterlijk te begrijpen in plaats van iets na te doen en daarom geen cues maar vooral het woord “again! again!” blijft galmen tot iedereen het doorheeft.

Zodra de woorden “oké Guys” klinken haalt iedereen opgelucht adem. Er wordt gezegd dat dit wat rust krijgt waarna er wel bij verteld wordt dat we nog wat acrobatiek gaan doen.
Hierdoor komen wat lessen van deze ochtend terug die bruikbaar zijn in deze situatie.
Na 6,5 uur in de middag sluiten we af met het compleet maken van de lezing door nog 1,5 uur te luisteren en schrijven. Uiteraard weer staand of in een squathold.
Het is 22:30 uur en er ligt voor iedereen een hele vis, salade en een soort schaaldieren ovenschaal klaar.
Daarna nog wat fruit en thee en we gaan slapen.

Dag drie gaat de wekker om 6:30 uur en ontbijten we met gekookte eieren, champignons en tomaten. Ook krijgen we nog wat warme pudding van geplette banaan met noten en bessen.

We starten deze dag met een uur van meditatie i.c.m. verschillende ritmische bewegingen waardoor een osteopathische reactie ontstaat.
We volgen de meditatie op met een half uur aan Spinal Waves waarbij de focus op segmentatie ligt.

If you know, you know.

De informatie in het lichaam is op dit moment zó voorradig dat we deze segmentatie gebruiken in het ontwijken van een aanval door middel van zo min mogelijk Effort.
Hierna gelden dezelfde Effort regels maar volgen we de hand van een partner met een specifiek segment terwijl de partner jou juist richting Effort drijft door onmogelijke hoeken te zoeken.

Veel uitdaging, ontdekking en úren later eten we bouillon, lams stoofpot met zoete aardappel en wortel en ook krijgen we steak. Daarnaast veel feta salades en we eindigen met een spinazie, aloë vera, appel, pure chocolade sap.

We zijn gevuld, chillen wat en hebben gesprekken over o.a.:

– De (in onze ogen) nodige verandering van interesse door diepere en meer uitgebreide kennis in de training‘s wereld.

– De steeds grotere verleiding om jezelf naast fysiek niet eens mentaal meer na te laten denken/uit te dagen door de komst van bijvoorbeeld chat GPT.

– Het verteringsproces van het lichaam afhankelijk per gesprek, emotionele, fysieke, mentale, spirituele staat en/of het weer/klimaat.


Inmiddels zijn we weer opgeladen en ready voor het vinden van een flow met de armen in een constant en specifiek patroon.
Dit combineren we met lunge, squat en duckwalk patronen waarin elasticiteit gevonden moet worden.
Uur na uur meer taken en steeds een beetje meer grip op wat er wordt bedoeld.

Dit is hoe het werkt. De mensen die ik mag begeleiden zullen beamen dat het aha moment meerdere keren voorbij komt.
Alles wat we doen bevat meerdere lagen van begrip en bewustzijn waardoor je met laag 1 aan de slag kan en laag 2 automatisch zal openen enzovoorts.

Fast forward en veel, héél véél handstands, cartwheels en locomotion fights verder zijn we klaar om nog 20 minuten te luisteren naar een onderzoek wat veel deelnemers eerder gehoord of gelezen hadden. Tot er dé vraag aan het einde kwam waarbij een hoop Mind blowns te horen waren. (Dit klinkt als een doffe klap met een zijgeluid van een brekend takje gevolgd door het tjirpen van sprinkhanen) Deze 20 minuten zijn uiteraard… je raadt het al… in een squathold.
Als laatst wordt er nog een concept voorgelegd over kracht en lichaamsstructuur waarna we kunnen douchen en eten!

Er is lasagne met aubergine en gehakt. Ook zijn er porto Bello‘s, tomaten en verschillende soorten worst. Als toetje is er warme appel-rozijnen porridge en lychee thee.
Dit lijken misschien veel verschillende dingen elke maaltijd maar iedereen eet veel door het vele bewegen en omdat het zó heerlijk is.

We praten het laatste uur van de avond weg en plotseling voel ik dat ik toch meer verbrand ben dan ik dacht. Ik word het onderwerp van gesprek en besluit toch aan de eigenaresse van het huis (Lydia) te vragen of er after sun is.
Ze lacht en zegt: nee, maar we hebben aloë Vera in de tuin waarna we stukken afknippen die ik mag gebruiken als after sun. Ik ga als een soort slijmerige slak naar bed door de aloë vera op m’n gezicht, nek en schouders.


Ondanks dat iedereen rond 01:00uur uur sliep werden we vóór 07:00 uur weer gewekt.
We krijgen weer een geweldig ontbijt met eieren met spinazie en zelfgemaakt brood met tomaat en cottage cheese. Ook krijgen de Griekse yoghurt met bessen.

We kleden ons om en maken ons klaar voor een half uur shaking/stillness waarin we het lichaam resetten.
Daarna nog wat joint preperation en low legs locomotion waarin we het lichaam constant gevouwen in hetzelfde tempo bewegen dichtbij de grond langs het zwembad.
We luisteren en schrijven erna nog een uur naar verbindende kennis om vervolgens de berg op te Hiken terwijl de discussie opent.

Eenmaal terug met iedereen zijn/haar gecollecteerde kennis kunnen we het hoofd legen met een potje gezamenlijk hooghouden van de voetbal. We mogen genieten van de laatste geweldige maaltijd bestaande uit: paella, aubergine, spinazie salade, gegrilde worst, riblappen, druiven, brie, Parmezaanse kaas, olijven, bloemkool, bleekselderij en toast met geplette tomaat. Deze paas lunch word afgesloten met een paastaart van pure chocolade, banaan, aardbei, blauwe bessen en chocolade eieren!


We nemen afscheid wetende dat we elkaar vroeg of laat weer gaan zien. Ik mag meerijden in een camper waardoor ik direct afgezet wordt bij het vliegveld en er niks mis kan gaan qua Roy’s reizen.
Met een notitieboekje vol nieuwe/extra/verbindende kennis, ideeën en concepten om te onderzoeken stap ik het vliegtuig in en is dit waardevolle weekend weer een ervaring en herinnering.

Ben je ooit met een groep op zoek naar een huis rond Barcelona? Lydia‘s Rural House is dan zeker een optie. Ook worden er veel (yoga)retreats gehost.

Ben je in Barcelona en ben je al wat langer bezig met movement? Check dan zeker Bamboobody BCN (je moet dan wel minimaal een maand of langer daar zijn door de lesstructuur die Anna hanteert).

Wil je meer leren en toepassen of juist starten met movement? Check het online aanbod om direct aan de slag te gaan of check het offline aanbod!

-Mr Motion

Recent posts

Wat is locomotion en wat kan je ermee?

Lees meer >

Waarom jij bewegingsvrijheid in je leven wilt.

Lees meer >

Doe dit om soepel door het leven te gaan

Lees meer >