Wat is Movement Research?

Een groot deel van movement training bestaat uit ontdekken en onderzoeken, ongeacht of je net begint of al een tijdje bezig bent en veel verschillende oefeningen hebt geleerd.
Je hebt oefeningen ontdekt, verbeterd en dan komt het punt dat je gaat improviseren met variaties en combinaties.
Wat is er mogelijk? Hoe werkt dit? Waarom verloopt het niet soepel? Wat gebeurt er als ik deze 2 oefeningen aan elkaar plak?
Omdat er vaak combinaties bij komen kijken zoals stabiliteit en kracht leveren in een (soms) ongebruikelijk richting is het leuk om te onderzoeken hoe jij dat voor elkaar krijgt.

De vaak terug komende loop die ik gebruik is Ontdekken, Aanpassen/Verbeteren, Improviseren.
Bij het stukje Ontdekken kom je telkens opnieuw uit. De reden hiervoor is dat je niet weet wat je niet weet. Mooi gezegde (maar het is waar) dat als je niet weet wat de mogelijkheid van je lichaam of een bepaalde beweging is dat je improvisatie beperkt zal zijn. Hoe meer je ontdekt en verbeterd, hoe meer opties en ideeën je zal krijgen qua improvisaties. Als je heupmobiliteit vooruit is gegaan bedenk je je misschien ineens om tijdens een bearcrawl je voeten voorbij je handen te plaatsen. Je ontdekt dat het misschien net wel/ net niet lukt waardoor je die beweging verder gaat verbeteren en je meer bewegingsvrijheid vergaart en tegelijk nieuwe bewegingen in je mogelijkheden hebt toegevoegd. Doordat er meer opties zijn ontstaan, zal je bovenkamer ook verder durven en kunnen improviseren.

Uiteraard is dit improviseren out of the blue niet verstandig en is er een basis waarvan je lichaam kan wennen aan de druk op gewrichten en de uiterste posities die we onderzoeken en vragen van het lichaam.
Hiervoor zijn de 5 levels ontstaan in het Movement Traject, om je lichaam te laten wennen en ontdekken van mogelijke zwakke schakels. Je zal deze 5 levels verbeteren waarna je kan improviseren, en zo zie je dat de loop van ontdekken, verbeteren en improviseren ook hier weer terug komt.

Het lichaam kan extreem veel bewegen en de samenstelling van structuren zijn verbazingwekkend te noemen waardoor het extreme kracht toe kan laten en kan genereren zonder te scheuren of breken. (Het kan uiteraard wel scheuren en/of breken).
Hoe meer onderzoek wij naar beweging doen, hoe leuker het word en beter ons lichaam ons kan beschermen tegen eventuele scheuren, breuken en pijntjes. We krijgen een groter bereik, sensomotorisch verfijnder en meer opties om te zitten/lopen/vallen.

De connectie die we krijgen met ons lichaam en de bewegingsvrijheid en bewegingsmogelijkheden die verbeteren zorgen dat we ons meer “thuis voelen” in ons lichaam. Vaak kunnen we bewegen maar hierin zitten ontzettend veel lagen en ontdekkingen. Ontdekkingen die verbeterd kunnen worden waarna we kunnen improviseren tot nóg meer beweging. Ons lichaam is klaar voor alles wat in ons leven te wachten staat aangezien we van top tot teen een ontzettend brede aansturing van het lichaam hebben met veel mobiliteit, stabiliteit, kracht, snelheid en reactie vermogen maar tegelijk de rust kunnen vinden en een kei zijn in herstellen.

We onderzoeken veel extern, maar de beweging van ons eigen lichaam met bijbehorende mogelijkheden kan je een betere verbinding geven met die geavanceerde machine genaamd: jouw lichaam.
Onderzoek de 5 levels, beweeg meer en beter, vergaar meer bewegingsvrijheid, kracht, snelheid en rust.
Mr Motion bied je in het movement traject alle tools voor een volledige leefstijl die passend is in jouw leven terwijl je naar je doelen werkt op een leuke en onderzoekende manier.

Wil je meer weten? Lees de andere blogs over voeding, training, beweging en herstel óf sluit je aan bij de ander movers door te starten met het Movement Traject!

Recent posts

Wat is locomotion en wat kan je ermee?

Lees meer >

Waarom jij bewegingsvrijheid in je leven wilt.

Lees meer >

Doe dit om soepel door het leven te gaan

Lees meer >